Dr. Franje Tuđmana 16, Lovinac
0989669916

Destinacija Istra

Savršenstvo Istre je teško opisati u nekoliko riječi. Kada bismo morali, to bi svakako bile: netaknuta priroda u unutrašnjosti, polja lavande od kojih zastaje dah, kristalno čisto more, zelene šume, nasadi maslina i vinogradi. A tek hrana! 

Istarsko maslinovo ulje vrhunske je kvalitete. Na mnogim svjetskim ocjenjivanjima – ulja iz Istre su neprikosnoveni prvaci!

Šaroliku ponudu proizvoda čine i razna vina, uključujući Malvaziju i Teran kao izvorne sorte, te Merlot i Cabernet Sauvignon. Sastavni dio Istre su i likeri i rakije.  

U široki spektar domaćih proizvoda vrhunske kvalitete ulaze i različite vrste meda. Zaštićeni istarski pršut prepoznatljivog okusa i teksture, koji se suši na buri, vrhunska je delicija. Tu su i brojne vrste sireva vrhunske kvalitete i raznolikih okusa poput kravljeg, ovčjeg ili kozjeg.  

Domaće, lokalno uzgojene namirnice osnova su brojnih specijaliteta istarske gastronomije. Spoj mediteranske i kontinentalne kuhinje čini savršen primjer jednostavnosti i izvrsnosti. Uz Ruralinu sve to lako možeš oživjeti i na stolu svoje obitelji.