Vodič: kupovina hrane online putem ruralina.com

Vodič: kupovina hrane online putem ruralina.com

Vodič: kupovina hrane online putem ruralina.com

Zahvaljujući razvoju tehnologije, ali i navikama koje smo usvojili tijekom pandemije uzrokovane koronavirusom, kupovina hrane online nije više iznimka nego postaje način života. Istraživanja ukazuju kako ovo tržište bilježi kontinuirani rast te se očekuje da ćemo do 2030. godine više 30 % kupovine svih namirnica obavljati isključivo online. Ovaj trend osobito prate veliki trgovački lanci. Oni ulažu znatna sredstva u razvoj softverskih rješenja i digitalni marketing istiskujući pritom s tržišta male proizvođače.

Za male proizvođače je izrada i održavanje web shopa ili društvenih mreža poprilično teška. A odgovaranje na upite kupaca, upravljanje plaćanjima ili organizacijom transporta proizvoda još i teže.

 

Nadalje, ove aktivnosti iziskuju dosta vremena i novca. Traže odricanja u odnosu na redovan posao koji se svakodnevnom bave.

Zbog svega toga oni bivaju u nepovoljnom tržišnom položaju unatoč rastućem interesu potrošača za svježim i lokalno uzgojenim proizvodima. Međutim, pojavom ruralina.com nudi im se jedinstveno rješenje. Ono je prilagođeno malim proizvođačima te im otvara vrata u svijet digitalnog tržišta i prodaje, na vrlo lak i jednostavan način. 

Besplatan web shop i najpovoljnija usluga dostave

ruralina.com malim proizvođačima zdrave hrane daje sljedeće:

  • besplatan web shop na ruralina.com
  • jednostavna komunikacija s kupcima 
  • organiziran sustav sigurnog plaćanja 
  • osiguran transport proizvoda te 
  • korištenje dostavnih centara (za sada) u Zagrebu i Splitu.

Kombinacijom prodajne, transportne i distribucijske mreže ruralina.com na inovativan način spaja proizvođače i kupce.

ruralina.com je više nego web shop, više nego trgovina zdrave hrane i organskih proizvoda. ruralina.com je platforma i prodajna mreža na kojoj kupujete iskrenu, zdravu hranu izravno od domaćih proizvođača.

 

Kupovina hrane online na ruralina.com - Pogodnosti za proizvođače hrane

 

S ruralina.com svježina i izvorni okusi s ekrana Vaših telefona i računala stižu izravno u Vaše domove. Naručivanje je jednostavno, plaćanje sigurno, a preuzimanje proizvoda je dostupno u doba dana koje Vi želite.

ruralina.com vraća dostojanstvo iskrenim proizvođačima zdrave hrane, i čini ju dostupnom svima!

Online narudžba namirnica štedi vrijeme 

Kupovina putem platforme ruralina.com traje samo nekoliko minuta. Narudžbe je moguće obaviti odasvud - iz udobnosti vlastitog doma, dok stojimo u redu u banci ili čekamo djecu da završe s treningom. Zahvaljujući savršeno optimiziranom sučelju, namirnice možete lako kupiti bilo kad i bilo gdje, s bilo koje vrste uređaja.

  • Za početak je u Internet pregledniku potrebno utipkati adresu www.ruralina.com te potražiti proizvode. To je moguće učiniti putem kategorija. Primjerice, u slučaju potrage za svježom teletinom birati kategoriju Meso i mesni proizvodi. Također možete tražiti i pretragom putem ključnih riječi – primjerice teletina, svježe meso i sl. 
  • Ukoliko postoji konkretan proizvođač čiji proizvod želite naručiti moguće je potražiti ga u rubrici Proizvođači ili ponovno korištenjem opcije za pretragu unosom naziva – primjerice OPG Marica. 
  • Nakon odabira proizvoda potrebno je specificirati količinu koju želite te proizvod staviti u košaricu. 
  • Zatim nastavite uživati u ponudi Ruraline pretražujući proizvode i proizvođače. Na kraju, završite kupnju odabirom opcija plaćanja i načina dostave.  

Detaljne upute o tome kako izvršiti kupovinu putem ruralina.com su dostupne u uputama za korištenje.

Iskrena hrana 

Često znamo oklijevati u kupovini hrane putem interneta jer naprosto nemamo dovoljno informacija. Naviknuti na naše kumice na tržnicama, nedostaje nam savjet i ugodan razgovor. Niti jedno naručivanje namirnica putem Interneta ne nudi mogućnost komunikacije s proizvođačima. Osim ruralina.com koja je puno više od običnog e-dućana. Na ruralina.com je moguće doznati kako se uzgajaju proizvodi i tko sve sudjeluje u tim procesu. Svaki kupac može izravno i bez posrednika kontaktirati proizvođača za dodatne informacije te kao kod kumice zatražiti savjet za pripremu.  

Domaće je domaće, pa čak i kad je online!

ruralina.com je mjesto na kojem se razgovori s tržnice nastavljaju i dodatno produbljuju raznim informacijama. Njima spoznajemo kako se proizvod uzgaja ili obrađuje. Video zapisi i vjerodostojne fotografije s poljoprivrednih gospodarstava nam daju uvid u podrijetlo proizvoda te uvjete u kojima oni nastaju. Osim naše kumice, na ruralina.com upoznajemo i njene vrijedne pomagače. Oznakom srca biramo one čije proizvode najviše volimo kako bismo uvijek bili u toku sa novostima o njihovoj ponudi. 

Sigurnost nije kompromis  

Kupovina putem interneta nedvojbeno svakodnevno bilježi rast. Ali svi povremeno znamo biti zabrinuti kada s online trgovcima dijelimo svoje osobne podatke poput adrese ili informacija sa kreditne kartice. Zabrinjavajuće je i naručiti proizvod koji nikad nismo probali ili kontaktirati proizvođača kojeg ne poznajemo. 

Kod prehrambenih proizvoda smo posebno oprezni. Želimo znati da je proizvod siguran za konzumaciju, ali isto tako i da li je ukusan.

Sigurna online kupovina

Sigurnosni protokoli koji se koriste na ruralina.com jamče sigurnost kod svih plaćanja i razmjene osobnih podataka.

ruralina.com koristi WSPay za autorizaciju online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Za sve dvojbe i dodatne informacije uvijek je na raspolaganju i ruralina.com korisnička podrška. Iako se na ruralina.com jabuka ne može pomirisati (ne još, mada marljivo se radi i na tome) informacije koje proizvođači objavljuju o svim proizvodima na ruralina.com su iskrene, bez filtera i uljepšavanja, čime se ne stvara lažni i pogrešni dojam za kupca. 

Kupovina bez skrivenih troškova i dodatnih naknada 

Online trgovina nam štedi živce i vrijeme. Umjesto odlaska u gradske gužve voljni smo platiti troškove dostave proizvoda. Međutim, prilikom kupovine na ruralina.com čak ni to nije potrebno. ruralina.com je vođena idejom spajanja lokalnih proizvođača i ljubitelja iskrene hrane.

Na tom tragu, ruralina.com uspostavlja vlastitu mrežu transportnih lanaca, prihvatnih i dostavnih centara. Time eliminira potrebu za troškovima dostavnih službi. Odabirom odgovarajućeg modela pretplatasvaki kupac ostvaruje pravo na određen broj besplatnih dostava u dostavni centar u Zagrebu ili Splitu. 

Dostava na kućnu adresu - kada meni odgovara 

Među najčešćim problemima online trgovine se smatraju gubitak paketa i troškovi povezani s time. To uključuje višestruki izlazak kurira na teren, skladištenje, lomove i slično. Za kupca su ipak najveća gnjavaža fiksni ili nepoznati termin dostave naručenog proizvoda. To za sobom povlači prilagodbu svih drugih obveza u danu prema terminu za koji nam kurirska služba najavi da bi mogla biti isporuka. Pa čak i tada se zna dogoditi da proizvod ne bude uručen.

Narudžbom putem ruralina.com svaki kupac određuje kada može i želi preuzeti svoje proizvode u dostavnom centru. Ukoliko dogovoreni termin kupcu ne odgovara isti je moguće promijeniti i dogovoriti novi. Na ruralina.com nema potrebe planirati dnevne obveze prema terminu dolaska poštara. Jer termine preuzimanja proizvoda prilagođavate svom rasporedu.